Vores sommertogter


Sommertogt 2019 gik til Sverige
Dette togtet varede fra den 7. juli til den 26 juli. Inden togtets start opdagede vi at rålig, sidelig og underlig var slidt samt at det ikke sad fast til selve sejlet. Så sommertogtet startede med at sy sejl.

 

Herefter sejlede vi til Hundested, Gilleleje, Sletten Havn, Dragør, Gislövs Läge og Ystad. 


Inden ankomst til Gilleleje Havn fik vi motorproblemer, men dette blev heldigvis midlertidigt løst og vi kom hurtigt sikkert i havn. I Gilleleje Havn mødte vi flere venner, heriblandt Kristiane, som tidligere har sejlet med Nidhug og nu har egen sejlskib samt Havhingsten, som havde fået ødelagt nogle bor. 


Inden vi ankom til Dragør, gjorde vi holdt på Saltholm, hvor vi spise rejer og gik på opdagelse på øen.
I Ystad gik tiden med at få set Ales Stenene og være blæst inde. Tiden var ved at rinde ud, så vi besluttede at sejle tilbage mod Lejre Vig.
Strækningen tilbage mod Lejre Vig bød på badning i starten af indløbet af Falsterbokanalen og et besøg på Fotevikens Museum, hvor Tonny kender folkene bag og hvor vi tidligere deltog i vikingemarkederne. Derudover sejlede vi også til Ven, som hele besætningen fik cyklet rundt på en dag.
Efter Ven sejlede vi til Helsingør, hvor vi blev bedt om at sejle over i museumshavnen af uvisse årsager. Her besøgte vi søfartsmuseet og vi fik en rundvisning på Skonnerten ZAR samt fine rester fra deres fødselsdagsbord. 


Fra Helsingør var der ikke langt hjem til fjorden og vi sejlede fra Helsingør til Rørvig. Lige ved Hundested fik Skipper øje på en tysk sejlbåd, som padler sig hen i mod havnen. Det viste sig at motoren var gået i stykker og da der ingen vind var, havde de ikke andre muligheder. Vi trak dem ind i Hundested Havn til stor forundring hos folk på kajen. Vi blev belønnet med en pose fyldt med danske øl. Efter at ha overnattet i Rørvig, gik turen mod Orø og herefter Holbæk.

Sommertogtet 2012 gik til Hedeby

1.–15. juli var der stort vikingemarked på Museet Haithabu i Hedeby ved Slesvig By. De havde inviteret vikingeskibe fra nær og fjern og lagt et mægtigt program.


Ud over alle forberedelserne så lagde vi fra land i Lyndby d. 4. juli og var tilbage d. 24. juli.


Der var god vind ud af fjorden – men solen var gået ned, da vi nåede Odden Havn. Herfra blev kursen sat mod Bogense og de smukke oplevelser ned gennem Lillebælt og på Fænø, hvor vi lagde til midt i strømskellet.  Siden blev det til en nat i Årøsund, før vi nåede frem til Kalvø i Genner Bugt. Her var Tønder Bådelaug ved at bygge et vikingekib med samme forbilede som vores Aslak, Ladbyskibet. Vejret gjorde os til grundejere for en dag på Kalvø, før vi igen kunne stævne ud mod Sønderborg i en frisk vind og med over 10 knob, når det gik bedst. Med udsigt til Kongeskibet og Sønderborg Slot fik vi på- og af-mønstringen klaret, før turen fortsatte sydpå – ind i tysk farvand – med Dybøl Mølle om styrbord.


Schleswig ligger i bunden af fjorden Slien, som er meget lig Roskilde Fjord i bredde og længde. Vi mødte Sif Ege og Roar Ege ved jernbanebroen ved Lindaunis.. Herfra og til Slesvig fik vi 10 regnbyger. Opholdet i Hedeby fik en uheldig start, men også en oplevelse, som blev suppesten til en masse gode grin.


1. juli roede vi atter ud, efter at have sagt farvel – og goddag til dele af besætningen. Med vinden i sydvest blæste vi ud af fjorden og ankom til Marstal kl. 02 efter en bygerig dag og en fascinerende natsejlads. Herfra gik turen videre over Svendborg og Lundeborg til Kerteminde. Ladbyskibet blev besøgt og Fynshoved blev passeret med alle årer ude på vej til Korshavn. Herfra gik det videre til Sejrø, som blev besigtiget på en dag, og sidste overnatning var i Rørvig – inden vi tog det sidste stykke helt hjem.